Bezig met laden...Logopediste – leerstoornissen

LORE MARTENS


Wie is Lore

KORTE BIO

Bachelor Logopedie
Leerstoornissen
Belsele (Sint-Niklaas), Zele

Lore specialiseerde zich met veel enthousiasme in leerstoornissen. Door haar bijkomende opleiding Zorgverbreding en remediërend leren zal ze je kind of puber nog efficiënter begeleiden.

Ook wanneer de taalontwikkeling moeilijker verloopt, kan ze uw kind helpen om de Nederlandse taal goed onder de knie te krijgen. Zowel het taalbegrip, de taalvorm, de taalinhoud en/of taalgebruik komen aan bod tijdens de therapiesessies.Contacteer LOre

CONTACTINFOlore.martens@parmed.be


Logopedie is de behandeling van communicatiestoornissen met betrekking tot taal, spraak, de stem, gehoor en/of slikken. Logopedie is een specialisme gericht op het ontwikkelen, herstellen en onderhouden van de communicatie in al zijn facetten en de verwerking van eten en drinken. Logopedie biedt de cliënt preventie, zorg, training en advies ten aanzien van communicatie, mondfuncties, het gehoor, slikken en stem.

In 2011 studeerde Lore af aan de Lessius Hogeschool te Antwerpen. Bovendien volgde ze nadien een tweede bacheloropleiding  ‘Zorgverbreding en remediërend leren’ aan de Karel De Grote Hogeschool. Hierdoor kan ze de leefwereld van kinderen en adolescenten met allerhande leermoeilijkheden (bv. ADHD, DCD, ASS,…) beter begrijpen en de therapie op maat afstemmen.

Men spreekt van een taalontwikkelingsstoornis wanneer de opbouw van het taalsysteem bij kinderen in vergelijking met leeftijdsgenootjes langzamer of anders ontwikkelt dan normaal of zich zelfs niet ontwikkelt. Het is van fundamenteel belang dat het probleem tijdig gediagnosticeerd wordt, zodat we tijdig aan de slag kunnen gaan. Zo kunnen we de kinderen optimale ontwikkelingskansen bieden. Een taalstoornis kan verschillend van aard en ernst zijn en komt zelden geïsoleerd voor. Er kunnen zich problemen voordoen in één of meerdere vaardigheden of ontwikkelingsgebieden. Daarom is het tevens belangrijk om na te gaan hoe de perceptie, spraak en taal, aandacht en concentratie, cognitie, (psycho)motoriek, sociaal-emotionele ontwikkeling en voorschoolse vaardigheden verlopen. Gezien de verschillende disciplines zich bij Parmed onder één dak bevinden,  zorgen wij voor een multidisciplinaire benadering.

Nieuwe vaardigheden aanleren gaat het best in een aangename en positieve werksfeer. Doorgedreven enthousiasme en een leuk gevoel zorgen er dan ook voor dat het leren veel vlotter gaat! We vertrekken vanop het niveau van het kind/de adolescent en trachten van daaruit stapsgewijs hogerop te klimmen.

Lore is mama van een lieve zoon, Bas. Ze is sportief en houdt ervan om in het gezelschap van familie en vrienden te vertoeven.


Lees meer over Lore Martens

Korte CV

  • Werkervaring
  • Permanente vorming
  • Publicaties en voordrachten
  • Zorgleerkracht VTS3
  • Zelfstandig logopediste, regio Waas en dender
logo-white

De ParMed Groep is het gezamenlijk initiatief van medische en paramedische hulpverleners in de regio Waas en Dender. We behandelen kinderen, adolescenten en volwassenen.